Minister wil senioren langer laten doorwerken als ze dat willen

deel dit bericht

“Sommige werknemers zijn niet te stoppen.” Dat is de slogan waarmee demissionair minister van Sociale Zaken Karien van Gennip de komende tijd de boer op gaat. De kersverse vicepremier wil dat pensioengerechtigden die graag door willen werken dat ook kunnen, zodat de krappe arbeidsmarkt meer lucht krijgt.

“We moeten onze senioren weer meer leren waarderen”, zegt Van Gennip donderdagochtend in het radioprogramma Sven op 1. “Wij willen tegen werkgevers gaan zeggen: je hoeft je werknemers van 66 of 67 niet te ontslaan. Zorg dat je de ervaring die mensen met zich meebrengen bij je houdt.”

Zij die door willen werken, zullen volgens Van Gennip dus meer ruimte moeten krijgen van werkgever en overheid om dat te doen. Het CDA van de bewindsvrouw stelt in het nieuwe verkiezingsprogramma voor om het mogelijk te maken voor dit soort werknemers om later in AOW op te nemen, om vervolgens een hoger maandbedrag te ontvangen. Voor de minister is dit eveneens een optie, maar ze benadrukt dat dit plan eerst uitgewerkt zal moeten worden.

Meer lezen: https://wnl-tv.cdn.ampproject.org/v/s/wnl.tv/2023/09/07/minister-van-gennip-roept-werknemers-op-laat-senioren-langer-doorwerken-als-ze-dat-willen/amp/?amp_js_v=0.1#webview=1&cap=swipe

 

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Scroll naar boven