Registratie als ZZP-er

deel dit bericht

Als je als talent via XperieSense voor een opdrachtgever aan de slag gaat dien je als ZZP-er geregistreerd te zijn. XperieSense heeft een overeenkomst met de opdrachtgever voor haar bemiddeling en jij hebt als opdrachtnemer, de ZZP-er, een overeenkomst met de opdrachtgever voor de te verrichten activiteiten.

Deze activiteiten voer je uit als ZZP-er en XperieSense kan, op basis van jouw verzoek, de gewenste uren factureren bij de opdrachtgever. Betaling van de gewerkte uren volgens het overeengekomen uurtarief vindt dan plaats aan jou, na betaling door de opdrachtgever, door XperieSense aan jou als ZZP-er. Daarom dient er ook een overeenkomst tussen jou en XperieSense te bestaan, welke opgesteld is conform de richtlijnen van de Belastingdienst, gedateerd 22 maart 2021 onder nummer 9052124224 van beoordeelde overeenkomsten.

Inschrijven KvK
Een ZZP-er zijn is geen wettelijke rechtsvorm, de meeste ZZP-ers werken dan ook vanuit een eenmanszaak. Het is ook mogelijk om als ZZP-er te werken vanuit een andere rechtsvorm zoals vof en bv. Nemen we aan dat je je wilt organiseren als ZZP-er vanuit een eenmanszaak. De eerste stap is je in te schrijven bij de KvK. Deze inschrijving is verplicht en kost je eenmalig 50 euro. De KvK geeft jouw inschrijving door aan de Belastingdienst. Je krijgt gelijk een btw-nummer mee die je kunt gebruiken. Een ondernemingsplan is in dit geval niet noodzakelijk. Het doel van ZZP-er werkend met XperieSense is het verrichten van technologie gerelateerde activiteiten voor een opdrachtgever zoals gespecificeerd in de overeenkomst met de opdrachtgever, die XperieSense overigens faciliteert.

Verzekering
Als ZZP-er werkend via XperieSense dien je een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten te hebben, wij kunnen je indien gewenst aansprakelijkheidsverzekeringen adviseren. Verder is het goed om te overwegen: ziekte en arbeidsongeschiktheid verzekering, pensioen, inboedelverzekering en rechtsbijstandsverzekering. Hierover moet je zelf ook advies inwinnen.

Administratie
Een laatste punt wat je moet voorbereiden als ZZP-er is je administratie. Je bent wettelijk verplicht om jouw administratie bij te houden en te bewaren. In jouw administratie houd je bij welke facturen je uitschrijft, welke facturen je betaalt en andere overige inkomsten en uitgaves. In jouw administratie moet te zien zijn hoeveel BTW je aan de Belastingdienst moet afdragen. Je kunt dit zelf doen, maar je kunt ook een boekhouder aannemen.

Forum
De aangesloten talenten bij XperieSense hebben toegang tot een eigen forum waar je vragen kan stellen en tips kan delen met mede-ondernemers en de experts van XperieSense. We zijn er om elkaar te helpen!

Zo nu staat niets je in de weg met de opdracht te beginnen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Scroll naar boven